Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Michał Michał Bartek K (1847 niezalogowanych)
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Ciężko coś doradzić jak się nie widzi umowy. Czy w umowie jest wpisany okres próbny i jaki jest okres wypowiedzenia w tym czasie? Umowę masz z polakiem a nie z litwinem, a on może zrezygnować z waszej usługi. Rodak powinien wam zapewnić inną prace w innym miejscu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(magik473)
Początkujący
norgekowal napisał:
Ciężko coś doradzić jak się nie widzi umowy. Czy w umowie jest wpisany okres próbny i jaki jest okres wypowiedzenia w tym czasie? Umowę masz z polakiem a nie z litwinem, a on może zrezygnować z waszej usługi. Rodak powinien wam zapewnić inną prace w innym miejscu...

umowę mam z Norweską firmą na umowie jest napisane dł okresu próbnego 6 miesięcy okres wypowiedzenia w okresie próbnym 1 miesiąc , najbardziej się obawiam że w rubryce zatrudniony do napisane jest coś o czym nie mam pojęcia czyli prosjekt 1015lunde slutt niewiem co to znaczy może jakaś umowa wewnętrzna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
To jest projekt koncowy. Dostales umowe na 6 miechow probna, ale to nie znaczy ze musza cie trzymac pol roku... moga 2 miesiace, z tym ze miesiac wczesniej musz powiadomic, ze wiecej cie nie beda potrzebowac.
Najlepiej jest pogadac z szefem na spokojnie, moze znajdzie ci cos innego, a jak nie to sam znajdziesz i dostaniesz dobre referencje, a to w Norwegii otworzy ci wszystkie drzwi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
standardowo to jest tak że pierwsze dwa tyg. pracy to okres próbny>> potem w ciągu pierwszy 6-u miesięcy dwa tyg. wypowiedzenia, a potem 1 miesiąc. jednak bez umowy i warunków w niej zawartych to można sobie wróżyć z fusów.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
72 Posty

(magik473)
Początkujący
Koledzy z firmy też podpisali umowe ale mieli napisane od do i zostało im jeszcze według umowy jeszcze tydzień a Litwin zarządził że tych dwoje też nie ma przychodzić tylko mamy jechac do firmy zawieść liste z godzinami i się dowiedzieć co i jak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:To jest projekt koncowy....
---
Facet nawet poprawnie nie potrafi przepisać tego co ma napisane na Umowie .
--
Ponieważ ..."zatrudniony jako ....>1015 lunde -prosjekt ansatt< ...." to nie to samo co...!!! .
-..."prosjekt 1015lunde slutt- ."../standardowe oznaczenie projektów w Obrębie Aker jako całości województwa /.
W tym przypadku oznacza ,że firma ...Gygg & Anleggs xxxxxx ...Kieruje pracownika na Konkretną Budowę gdzie Musi poza pracą , wypełniać jeszcze tygodniowe , lub dwutygodniowe Kontrolki pracy ... .
-
I jeżeli na tym projekcie nie przepracuje określonego , czasu to mogą być różne konsekwencje takiego zdarzenia .
I nie ma to żadnego znaczenia Kto Tam Pracuje Litwini czy Inni Biali murzyni ...
Tylko JAK takie POPYCHADŁO pracuje .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Gabrielu, masz racje. Ale ja tylko moge przetlumaczyc to co widze, a to czego nie widze, nie moge. Mam doswiadczenie na budowie ale innego typu. Zas doswiadczenia w traceniu pracy w opalach nie mam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok